Reklama
 
Blog | Mojžíš Stupka

Action Network

Nejspíš i vy čas od času čtete respekt. Nevím jak vám, ale mě se často otvírá kudla v kapse. Trhám si vlasy, skřípu zuby a se zoufalým výrazem v tváři hřmím: s tím by se mělo něco udělat ! Pak vystoupím z tramvaje, vylezu ze záchoda - prostě jsem nucen odložit respekt a ideály a začít se věnovat praktickým každodením problémům.

Naposledy jsem zkoušel i něco udělat když jsem začal psát lidovcům, proč volí toho pána, kterého si nakonec stejně zvolili (ne, nedoufal sem že to změním :-). Měl jsem sto chutí k témuž vyzývat i ostatní, nakonec jsem to udělal spíš nepřímo, zdálo se mi to nevhodné.

Nicméně myslím, že když už si tolik lidí přečte že někde je něco špatně, určitě aspoň někdo zažívá ten pocit, že by se s tím mělo něco dělat. I kdyby to měla být jen smršť emailů zodpovědným osobám. Pořád jsem dumal, kdo by se měl podobné iniciativy ujmout, jestli přímo respekt, nebo někdo "nezávislý". Teď mě příjemně překvapila stránka Action Network při BBC , která poskytuje infrastrukturu, nechť se lidé angažují. Takže u článku už není jen nápis "řekněte nám co si myslíte", ale i "zkuste s tím něco udělat" (nebo tak nějak).

Myslím, že je to skvělé a že by bylo fajn se do něčeho takového taky pustit.

Reklama

Například když nedávno byla v respektu debata o Delvitě a nějaký archeolog tvrdil že jí s kolegy bojkotovali, připadalo mi to smutné – já ji tehdy taky hrozně chtěl bojkotovat a dokonce jsem to chvíli i dělal (i když jsme delvitami téměř obklíčeni), ale aby taková akce měla smysl, museli by o ní vědět i další lidi, potřebovala by nějaký ohlas v médiích. Možná se tehdy ti archeologové snažili, ke mně to bohužel nedolehlo.

Co myslíte, přidali byste se ke kampani třeba za ochranu Půlnoční Bouře, kdyby tehdy na stránkách respektu byl nějaký link ? Jaký druh akce má vůbec smysl ? Přece nebudeme pořád jen sedět a nadávat ?